Navalnîi tachinează pușcăria unde este închis cu cereri bizare. „Pot să primesc un cangur?“

0
Publicat:

Alexei Navalnîi, cel mai faimos lider al opoziției din Rusia, a distribuit vineri scrisori care arată cum a ironizat autoritățile penitenciare timp de mai multe luni cu o serie de cereri bizare pentru un kimono, o balalaika, un gândac și chiar pentru a păstra un cangur.

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi

Solicitările au fost respinse de colonia penală de maximă securitate IK-6 din Melekhovo, la aproximativ 250 km la est de Moscova, potrivit documentelor rusești pe care le-a postat online.

 "Atunci când te afli într-o celulă de pedeapsă și nu ai prea multă distracție, te poți oricând amuza corespondând cu administrația închisorii", a declarat Navalnîi, potrivit reuters.com.

Acesta ispășește pedepse combinate de 11 ani și jumătate pentru fraudă și sfidare a instanței, în baza unor acuzații despre care spune că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere.

Scrisorile au arătat că Navalnîi a cerut o gamă eclectică de obiecte, inclusiv, în mod diferit, o sticlă de moonshine, o balalaika, un baston, două pungi de tutun ieftin, un kimono și o centură neagră. Corespondența dezvăluie, de asemenea, condițiile din sistemul penitenciar rusesc.

Navalnîi a cerut să i se dea un megafon unui deținut bolnav mintal aflat în celula de vizavi, astfel încât "să poată striga și mai tare", și ca autoritățile penitenciare să acorde al 10-lea dan de karate unui deținut care, aparent, a ucis un om cu mâinile goale.

Ambele cereri au fost refuzate. Închisoarea a refuzat să comenteze.

Răspunsurile închisorii, scrise în rusa administrativă stilată a funcționarilor, cu numere de serie, acronime și referiri la diverse legi și reguli, oferă o perspectivă satirică asupra lumii uneori absurde a birocrației rusești, o temă pe care scriitorul Nikolai Gogol a satirizat-o în secolul al XIX-lea.

"Chestiunea acordării calificărilor în artele marțiale din est nu este gestionată de administrație", a scris închisoarea înapoi la 28 aprilie.

Ca răspuns la cererea lui Navalnîi de a obține un permis pentru a deține un cangur, închisoarea a scris: "Animalul identificat în cererea dvs. se referă la un marsupial cu creastă dublă... Solicitarea dvs. este lăsată fără satisfacție".

El a cerut ca un scaun de masaj să fie dat unui lider de pluton neidentificat, sugerând că ar putea reduce stresul. Închisoarea a scris cu răceală că nu se oferă scaune de masaj. Navalnîi a întrebat despre numele câinilor de pază. Închisoarea a spus că nu îi poate oferi astfel de informații. Navalnîi a declarat că gardienii i-au spus că, dacă ar cunoaște numele câinilor, ar putea să se împrietenească cu creaturile și apoi să încerce să evadeze.

Întrebarea sa cu privire la faptul dacă are nevoie de un permis pentru a ține un cărăbuș a fost întâmpinată cu un refuz. "Insecta identificată de dvs. în cererea dvs. aparține regnului animal", a declarat închisoarea într-o scrisoare din 3 mai.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite