Medvedev a spus că Rusiei nu îi pasă dacă G7 recunoaşte schimbarea graniţelor Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:EPA-EFE
Foto:EPA-EFE

Potrivit şefului adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, doar opinia oamenilor care trăiesc în aceste teritorii este importantă.

Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că Rusiei nu îi pasă dacă schimbările de la graniţele Ucrainei sunt recunoscute de ţările G7. În opinia sa, contează doar opinia oamenilor care trăiesc în aceste teritorii.

"Să spunem uşor: ţării noastre nu îi pasă de nerecunoaşterea noilor graniţe [ale Ucrainei] de către G7. Adevărata voinţă a oamenilor care trăiesc acolo este importantă. Nu uitaţi precedentul Kosovo, prieteni occidentali", a scris Medvedev pe  canalul său Telegram, unde a rezumat principalele declaraţii ale şefilor Grupului celor Şapte după o întâlnire de trei zile.

În special, comentând intenţia Occidentului de a furniza arme Kievului atâta timp cât este necesar, Medvedev a declarat că „G7 va continua să ducă un război sub acoperire cu Rusia, în loc să se ocupe de problemele cu combustibilul şi alimentele pentru rezidenţii săi nemulţumiţi. " El a subliniat, de asemenea, că intenţia de a intensifica eforturile de reducere a dependenţei de sursele de energie ruse, inclusiv de eliminarea treptată a cărbunelui şi petrolului, înseamnă „continuarea jafului cetăţenilor G7 pentru a sprijini regimul corupt din Ucraina, fapte care nu sunt cunoscute de toti locuitorii acestor tari” .

În plus, Medvedev a numit deciziile G7 ingerinţă în afacerile Chinei şi continuarea unui război ascuns împotriva Rusiei. „Ţările G7 îi cer Chinei să nu ajute Rusia să eludeze sancţiunile, să nu-şi justifice acţiunile şi să nu îi ofere asistenţă militară. Aceasta este o continuare a amestecului direct în afacerile Chinei şi un indiciu că vă putem pedepsi, dacă este ceva, " a scris el.

Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a comentat sarcastic declaraţia şefilor Grupului celor Şapte că în viitor vor fi impuse restricţii împotriva Moscovei. "Şi ne-am gândit că ţările G7 vor oferi Rusiei asistenţă materială pentru denazificarea şi demilitarizarea Ucrainei. Ne-am înşelat", a spus el.

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite