Lukașenko îl ceartă pe Zelenski că pune condiții „gigantului Rusia” pentru negocieri

0
0

Aleksandr Lukașenko consideră că Ucraina ar trebui să se așeze la masa negocierilor și că face o „greșeală" prin înaintarea unor condiții prealabile pentru discuțiile de pace cu Rusia.

Vladimir Putin și Alexandr Lukasenko FOTO: Profimedia
Vladimir Putin și Alexandr Lukasenko FOTO: Profimedia

În cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat ruse, președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a spus că „greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales atunci când discută cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, citează libertatea.ro.

El a spus că cele două părți trebuie să se pună la masa negocierilor și acolo să discute toate condițiile, evocând un alt principiu în politică. „Al doilea principiu este unul clasic – compromisurile”, a mai spus Lukașenko.

Teritoriul Belarusului a fost folosit în războiul din Ucraina ca o trambulină pentru operațiunile aeriene ale Rusiei, așa cum arată avioanele de supraveghere ale NATO. Totodată, cele două armate au lucrat în cadrul unor exerciții comune.

Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care a exclus orice fel de negocieri cu Rusia, atât timp cât Vladimir Putin va continua să se afle la conducerea țării. „Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat Zelenski în octombrie.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri