Lider al partidului lui Putin, împuşcat în cap în propriul birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Jerukov FOTO xebersayti.com
Boris Jerukov FOTO xebersayti.com

Doi bărbaţi înarmaţi l-au împuşcat mortal pe liderul Partidului Rusia Unită din republica Kabardino-Balkaria, din Caucazul de Nord, unde Kremlinul luptă pentru a reprima insurgenţa islamistă. Partidul Rusia Unită este condus, la nivelul Federaţiei Ruse, de preşedintele Vladimir Putin.

Cei doi atacatori neidentificaţi au dat buzna în biroul lui Boris Jerukov din Nalchik, capitala provinciei ruse Kabardino-Balkaria, şi l-au împuşcat de două ori în cap, potrivit unui comunicat de presă emis de Comitetul de Investigaţie al Rusiei şi citat de Reuters.

Jerukov era liderul partidei Rusia Unită, partidul condus de preşedintele rus Vladimir Putin, în parlamentul local. Acesta era şi rectorul Universităţii Agrare de Stat din regiune.

Insurgenţii care luptă să creeze un stat islamic alcătuit din mai multe regiuni musulmane, din sudul Rusiei, pun la cale aproape zilnic atacuri armate şi cu bombe, având ca ţinte persoane oficiale şi poliţişti.

Violenţele, alimentate de nemulţumirile legate de şomaj şi brutalitatea poliţiei, apar mai ales în Caucazul de Nord, unde Kremlinul a dus două războaie împotriva rebelilor separatişti din Cecenia din 1991, după prăbuşirea URSS.

Insurgenţii au atacat şi în zona centrală a Rusiei, revendicând un atac sinucigaş soldat cu 37 de morţi pe cel mai aglomerat aeroport din Moscova în 2011, precum şi două atacuri cu bombă la metroul din Moscova, soldat cu 40 de morţi în 2010.


 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite