Kremlinul susține că o dronă ucraineană a lovit un depozit de deșeuri nucleare în Rusia

0
Publicat:

O dronă ucraineană s-a prăbuşit joi peste un depozit de stocare a deşeurilor nucleare la centrala atomoelectrică Kursk, în partea de vest a Rusiei, a susţinut sâmbătă Ministerul rus de Externe, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Pereții instalației de stocare a deșeurilor nucleare ar fi fost deteriorați FOTO Profimedia
Pereții instalației de stocare a deșeurilor nucleare ar fi fost deteriorați FOTO Profimedia

Ucraina ar fi trebuit să ştie că acţiunile sale ar fi putut provoca o adevărată catastrofă nucleară, mai menţionează MAE rus, într-o declaraţie emisă la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a vizat, cu ajutorul dronelor, o centrală nucleară în regiunea rusă de frontieră Kursk, fără a provoca distrugeri sau o creştere a radioactivităţii.

„Facem apel la toate guvernele să condamne puternic acţiunile barbare ale Kievului, care sunt extrem de periculoase şi pot conduce la consecinţe ireparabile", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„Erau prevăzute cu componente furnizate de ţările occidentale"  

Aceasta a declarat că o dronă ucraineană echipată cu explozivi a avariat pereţii instalaţiei de stocare a deşeurilor nucleare, iar o alta a lovit o clădire administrativă a complexului nuclear.

Zaharova sugerează că s-ar putea ca atacul să se fi desfăşurat cu acordul aliaţilor occidentali ai Ucrainei sau chiar la ordinul acestora.

„Conform datelor preliminare, dronele folosite în atacul asupra centralei nucleare erau prevăzute cu componente furnizate de ţările occidentale", a spus Zaharova.

Un atac cu drone în regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei  

Înainte cu o zi de atacul ucrainean cu drone, Kievul a acuzat la rândul său Rusia de un atac cu drone în regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, susţinând că probabil acesta a ţintit zona din jurul centralei nucleare de acolo.

Ulterior, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a comunicat că în urma atacului de la Hmelniţki au fost sparte mai multe ferestre ale centralei nucleare, dar activitatea acesteia nu a fost afectată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite