Incendiu la o rafinărie a Lukoil din Volgograd - Rusia, după un atac cu drone imputat Ucrainei

0
Publicat:

Un incendiu a fost stins sâmbătă la o rafinărie din Volgograd, sudul Rusiei, după un atac cu drone imputat Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

 Atac cu drone FOTO Twitter
Atac cu drone FOTO Twitter

În această noapte, apărarea antiaeriană şi mijloacele de bruiaj electronic au respins un atac cu drone în regiunea Volgograd, în districtele Kalaciovski şi Zakanalie. În urma căderii unei drone doborâte, un incendiu a fost declarat la rafinăria de petrol Volgograd”, a indicat guvernatorul Andrei Bociarov pe Telegram.

Oficialul a precizatcă pompierii au localizat prompt incendiul şi l-au eliminat.

„Nu există victime”, a adăugat el.

Rafinăria afectată aparţine grupului Lukoil

Situată în sudul oraşului, rafinăria afectată aparţine grupului Lukoil şi poate procesa 14,8 milioane de tone metrice de ţiţei anual.

În ianuarie, o altă rafinărie a Lukoil, NORSI, a suferit de asemenea avarii. Vicepremierul Aleksandr Novak a afirmat că reparaţiile vor dura între o lună şi o lună şi jumătate.

Imagini presupuse ale atacului ce arătau o explozie pe timp de noapte şi declaraţii ale unor locuitori care au afirmat că au auzit două explozii, au fost difuzate de canalul local V1.

Armata rusă a transmis, într-un comunicat, că apărarea antiaeriană a doborât sau interceptat cu sisteme de bruiaj patru drone în regiunea Belgorod, două în Volgograd şi una în Rostov-pe-Don.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite