FOTO VIDEO O navă a Flotei ruse a fost atacată şi scufundată de o morsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
morsa

Împingătorul Altai al Flotei Nordului a Federaţiei Ruse, la bordul căruia se aflau cercetători ai Societăţii ruse de Geografie plecaţi în expediţie în Aripelagul Franz Josef din Arctica, a fost atacat de o morsă. O barcă de debarcare care insoţea nava rusă ar fi fost scufundată de mamiferul furios.

Oamenii de ştiinţă erau pe puncul de a debarca de pe remorcher când au fost atacaţi prin surprindere de animal, care probabil s-a temut pentru puiul său. Participanţii la expediţia în oceanul Arctic au fost nevoiţi să se refugieze pe uscat.

Pasagerii de pe Altai au folosit bărcile mici pentru a ajunge la ţărm. Una dintre bărcile de debarcare ar fi fost atacată de mamiferul furios şi scufundată. Societatea Rusă de Geografie a informat că nava s-a scufundat în urma atacului unei morse, pe 18 septembrie. Flota de Nord a anunţat incidentul, într-un comunicat, însă nu menţionează scufundarea navei.

nava


"Nava s-a scufundat, însă o tragedie a fost evitată datorită măsurilor rapide luate de conducătorul grupului. Toţi participanţii la expediţie au ajuns pe uscat", se arată în comunicatul Societăţii ruse de Geografie.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, "probleme serioase au fost evitate datorită acţiunilor concise şi bine coordonate ale marinarilor din Flota Nordului, care au reuşit să îndepărteze nava de animale fără a le răni".

morse


Acest fapt neobişnuit aminteşte cât mare poate fi puterea regnului animal când se simte ameninţat de om . Dar mai presus de toate, reaminteşte exploratorilor că le-au invadat spaţiul.

morsa


Morsele sunt mamifere mari, pot ajunge până la 3,6 metri lungime, puternice şi pot cântări până la două tone. Când se simt ameninţate, pot provoca pagube importante , chiar şi unei nave, spun cercetătorii.

Barents Observer scrie că o dronă a fost folosită  în apropierea morsei, dar nu se ştie dacă a fost factorul care a declanşat atacul. 

Expediţie integrată a Flotei de Nord cu participarea Centrului pentru Societatea Geografică a Flotei de Nord

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite