Doi generali ruși responsabili de apărarea antiaeriană a Moscovei, arestați pentru corupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi generali care activau în complexul de apărare antiaeriană din Moscova au fost arestați sub suspiciunea de corupție. Unul dintre ei era comandantul Armatei 1 Speciale de Apărare antiaeriană și antirachetă, responsabil de apărarea directă a orașului, al doilea un comandat o divizie de apărare antiaeriană a Armatei 1 Specială.

Konstantin Oghienko Foto Moscow Times
Konstantin Oghienko Foto Moscow Times

Ziarul rus Kommersant a fost primul care a relatat despre arestarea generalilor în 6 septembrie, iar TASS a confirmat informația pe 7 septembrie.

Generalii-maiori Konstantin Oghienko și Dmitri Beliațki sunt acuzați că au alocat terenuri ale Ministerulului Apărării din regiunea Moscovei pentru a fi vândute pentru dezvoltarea unor proiecte rezidențiale.

Până în luna iulie, Oghienko a fost comandant al Armatei de Apărare antieriană cu destinație specială a Ordinului 1 Lenin, care este responsabilă de protejarea cerului deasupra Moscovei.

El a fost reținut pe 27 iulie și instanța a decis să prelungească arestul preventiv până la 27 noiembrie.

Potrivit anchetatorilor, Oghienko a primit mită de la organizația Nadejda în schimbul unor terenuri ce aparțin Ministerului rus al Apărării.

Potrivit procurorilor militari, comandantul Diviziei a 4-a de apărare antiaeriană, generalul-maior Dmitri Beliațy, a fost complicele lui Oghienko.

Acuzarea susține că generalii au fost de acord să primească o mită de 30 de milioane de ruble, (aproximativ 300.000 de dolari) dar au primit doar jumătate de milion de ruble (5.000 de dolari). Comandantul Armatei 1, Konstantin Oghienko, neagă acuzația, dar Bialiațki și-a acceptat vinovăția încheind un acord cu anchetatorii. Generalul Oghienko a reținut și trimis într-un centru de arest preventiv, Bialiațiki este în arest la domiciliu.

Arestarea celor doi generali are loc pe fundalul unor atacuri aeriene regulate asupra Moscovei. Dronele ucrainene au pus pe jar autoritățile din capitala Rusiei de mai multe ori, păcălind sistemul de apărare antiaeriană. Pe 31 august, primarul orașului, Serghei Sobianin, a anunțat că primăria, împreună cu armata, creează noi posturi antiaeriene.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite