Cum încearcă Putin să-i inspăimânte pe ruşi. Interogatoriu cu capul deasupra bolului de mâncare al câinelui VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interogatoriu blogger rus

Represiunea forţelor de ordine din Rusia după protestele anti-Putin continuă şi arată modul violent în care acţionează acestea. Peste 8.000 de persoane au fost reţinute pentru participarea la manifestaţiile pentru eliberarea lui Aleksei Navalnîi, principalul critic al lui Vladimir Putin.

O echipă BBC s-a deplasat până la Vladivostok pentru a discuta cu bloggerul Ghennadi Şulga. Acesta povesteşte cum a fost interogat de poliţia rusă în timp ce îi ţineau capul deasupra bolului de mâncare al câinelui său. Poliţia a intervenit în forţă asupra lui, a fost apucat de gât şi trântit la pâmânt.

Ghennadi Şulga a participat la manifestaţiile din Rusia şi a transmis live protestele împotriva lui Vladimir Putin. El crede că autorităţile au dat drumul imaginilor cu el interogat pentru a arăta altor oameni de ce sunt capabile în astfel de situaţii, ce se poate întâmpla cu „cei care spun adevărul”.

Soţia lui Ghennadi Şulga a fost şi ea obligată de poliţia rusă să se întindă la sol. Cei doi consideră că poliţia a încercat să îi intimideze şi să îi facă să se teamă, deoarece acţiunea lor nu avea legătură cu respectarea legii sau menţinerea ordinii.

Populaţia din Vladisvostok a protestat până la intervenţia Poliţiei. Manifestanţii au format un lanţ uman, după ce li s-a interzis să protesteze în centrul oraşului.

Bloggerul susţine că înainte de venirea lui Vladimir Putin la putere măcar exista o democraţie de formă, dar nu se mai poate vorbi despre aşa ceva în prezent. Ministerul de Interne rus nu a dorit să comenteze modul în care au intervenit poliţiştii.

Percheziţii la birourile lui Navalnîi din Celeabinsk 

Autorităţile din oraşul rus Celeabinsk au perchiziţionat birourile organizaţiei opozantului întemniţat Alexei Navalnîi, au informat sâmbătă, 13 februarie, activiştii.

perchezitii rusia

Raidul a avut loc când birourile erau goale, căci activiştii lucrau în „home office”. Ştirea vine la o zi după ce autoritatea de stat a Federaţiei Ruse pentru mass-media, Roskomnadzor, a ordonat câtorva organizaţii de presă, inclusiv departamentului rusesc al Europei Libere şi televiziunii Current TV, să îndepărteze toate relatările despre planul unui protest împotriva întemniţării opozantului rus Aleksei Navalnîi. 

Alte organizaţii de presă avertizate să nu relateze despre proiect sunt publicaţiile pe net Meduza şi Open Media, şi agenţia de ştiri TV-2 din oraşul siberian Tomsk. Aliaţii lui Navalnîi au îndemnat oamenii din toată Rusia să lumineze cu lanterna mobilului spre cer timp ce 15 minute începând de la 8 seara, pe 14 februarie, şi să posteze poze ale acestui protest pe reţele. Roskomnadzor consideră că informând oamenii despre acest plan, organizaţiile de presă îi îndeamnă să participe la demonstraţii neautorizate şi dezordini în masă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite