Cum a rămas Rusia fără zeci de tancuri T-90M, care sunt considerate imbatabile de Kremlin VIDEO

0
Publicat:

Potrivit portalului Oryx, care monitorizează pierderile suferite de ambele armate care luptă în Ucraina, dar le cuantifică numai pe cele probate foto sau video, la capitolul tancuri pierderile rușilor pot fi considerate catastrofale.

image

Concret, fosta Armată Roșie a pierdut 2274 de tancuri dintre care 1468 au fost distruse, 129 au suferit avarii, 130 au fost abandonate, iar 549 au ajuns captură de război.  Este vorba de diverse modele de tancuri, de la „anticele” T-54/55, la T-62 (în diverse variante), T-64 (în diverse variante), T-72 (în diverse variante), T-80 (în diverse variante), dar, mai important, până la mândria Kremlinului, „ultramodernele” T-90. Concret, rușii au rămas fără un tanc T-90AK, 7 tancuri T-90S, dar, mai important, fără 34 de tancuri T-90M.

Deși are la bază un model T-72, T-90 este dotat cu tunul și sistemele optice de ochire montate pe tancul T-80U, un motor nou și un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice. Măsurile de protecție includ blindajul reactiv Relikt, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka, sistem de navigare prin satelit, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice și un sistem de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroșii.

Toate astea nu au ajutat prea mult pentru că și T-90 a fost distrus de ucraineni de obicei prin „decapitare”. Concret, la primirea unei lovituri directe tancului îi sare la propriu turela metri sau chiar zece de metri în aer după aprinderea muniției principale care este depozitată neprotejată în interiorul tancului.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite