Cea mai mare închisoare din lume se va deschide în Rusia în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kresty-2 va găzdui 4.000 de deţinuţi FOTO politicalhotwire.com
Kresty-2 va găzdui 4.000 de deţinuţi FOTO politicalhotwire.com

Un nou centru de detenţie, cunoscut sub numele de Kresty-2, care va fi cel mai mare din lume, se va deschide cel mai devreme în 2016 în suburbiile oraşului Sankt Petersburg, a anunţat directorul serviciilor de detenţie ruse, Gennady Korniyenko.

Kresty-2, cea mai mare puşcările, va costa 11,9 miliarde de ruble (229 milioane de euro) din fonduri publice, a declarat Korniyenko, citat de „Russian Legal Information Agency“ (RAPSI). 

Centrul va avea patru curţi interioare mari şi peste 150 de camere de vizitare. Kresty-2 va putea găzdui până la 4.000 de persoane. 

Fiecare deţinut va avea la dispoziţie un spaţiu de locuit de şapte metri pătraţi, standard care îndeplineşte cerinţele Comitetului European de Prevenire a Torturii.

Kresty-2 va fi primul centru de detenţie din Rusia echipat cu lifturi. Clădirile zonei centrale sunt aranjate în formă de cruce, fapt care permite oficialilor să aibă un control mai bun, susţine Korniyenko. 

Primele cinci clădiri, inclusiv dormitoare, spălătorii, ateliere şi bucătării, au fost date în funcţiune vineri.

Centrul de detenţie Kresty-1 a fost conceput în original pentru a găzdui 1.150 de deţinuţi. Istoria sa se întinde până în anii 1730, conchide RAPSI.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite