Cazul femeii de serviciu care a câştigat din greşeală alegerile într-un mic sat din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaia a şters praful şi a spălat cu mopul în birourile Primăriei Povalihino, un mic sat din regiunea Kostroma. Acum se pregăteşte să renunţe la postul de femeie de serviciu pentru cel de primar după ce a câştigat fără să-şi fi dorit în alegerile locale.

Cazul Marina Udgodskaia poate fi inclus la categoria protest faţă de deprinderile Rusiei lui Putin. S-a produs în Povalihino, un mic de câteva sute de locuitori.

În vârstă de 35 de ani, Marina Udgodskaia a ajuns candidată la Primăria Povalihino la cererea fostului primar,  Nikolai Loktev, membru al Rusiei Unite, partidul care asigură baza electorală pentru preşedintele Vladimir Putin. Loktev, un fost poliţist în vârstă de 58 de ani, avea nevoie de un „rival” în alegeri pentru a asigura cerinţa minimă de doi candidaţi, aşa cum spune legea, şi a rugat-o pe Udgodskaia să îndeplinească acest rol. El spera la o victorie facilă, în timp ce ea nu dorea decât să-şi ajute şeful. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. După numărarea voturilor, Marina Udgodskaia a fost declarată învingătoare cu 62%, în timp ce Nikolai Loktev a luat 32%, transmite BBC News.

„El a fost uimit şi ea a fost uluită!”, a spus pentru BBC o femeie din localitate, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.

Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns ştire naţională. Acum femeia nu mai răspunde la telefon şi încearcă să evite lumea până la instalarea în funcţie. Într-un interviu acordat pentru Telegram Podyom, femeia a recunoscut că nu se aştepta să iasă învingătoare. „Nu credeam că oamenii mă vor vota. Nu am făcut nimic!”, a spus ea, mărturisind că nu se simte pregătită pentru noul rol.

La rândul său, Nikolai Loktev încă nu îşi revine din şoc. „În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a concluzionat el.

În opinia unora, rezultatul nu este decât un protest faţă de Rusia Unită, care a obţinut doar 32% din voturi în Kostroma. Un localnic afirmă că votul fost totodată anti-Loktev, acuzat că îşi neglija responsabilităţile.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite