Care ar fi consecinţele unui război spaţial între SUA şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bruce Gagnon, coordonatorul Reţelei Globale împotriva Armelor şi a Energiei Nucleare în Spaţiu, a declarat, citându-l pe astronautul american Edgar Mitchell, că dacă va avea loc un război în spaţiu, va fi ultimul, deoarece vor fi generate atât de multe resturi în spaţiu în urma aruncării în aer a sateliţilor încât omenirea nu va mai putea să trimitem vreodată o rachetă de pe Pământ.

„Cu ani în urmă, am organizat un protest la Centrul Spaţial Kennedy din Florida al NASA, iar unul dintre vorbitori a fost Mitchell. Acesta a spus dacă va avea loc un război în spaţiu, va fi ultimul, deoarece vor fi generate atât de multe resturi în spaţiu în urma aruncării în aer a sateliţilor încât nu vom mai putea să trimitem vreodată o rachetă de pe Pământ. Pur şi simplu nu va putea să treacă prin acest «câmp minat»”, a amintit Bruce Gagnon, citat de RT.

„Statele Unite consideră spaţiul ca fiind un alt câmp de luptă. Ei au un slogan, prin care afirmă «dominaţia asupra spectrului complet», iar aceasta înseamnă că armata americană ar trebui să controleze un conflict la toate nivelurile – la sol, în ocean, în aer şi acum şi în spaţiu”, a mai spus Bruce Gagnon, coordonatorul Reţelei Globale împotriva Armelor şi a Energiei Nucleare în Spaţiu.

Analistul a reamintit că Agenţia americană pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) a indicat trei perspective în dezvoltarea tehnologiilor militare spaţiale din 2002. „Acestea erau interceptoare spaţiale, care ar elimina rachetele balistice; platforme spaţiale cu lasere puternice, cel mai probabil alimentate nuclear, pentru protejarea teritoriului SUA; şi sisteme speciale pentru a lovi ţinte de pe Pământ cu rachete spaţiu-aer”.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite