Vlad Filat îi cere candidatului PD, Valentina Buliga, un semn de „măreţie politică“: să se retragă din cursa electorală la funcţia de primar. Buliga: „Vom merge până la capăt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui briefing, liderul PLDM, Vlad Filat i-a sugerat Valentinei Buliga să iasă din cursa electorală în favoarea actualului primar, Dorin Chirtoacă, „pentru ca democraţia să învingă comunismul“. Buliga, creditată în sondaje cu doar 4 la sută din preferinţele alegătorilor, a declarat că nu intenţionează să o facă, cel puţin nu în primul tur de scrutin.

După ce şi-a retras candidatul la alegerile locale, pe Victor Bodiu, liderul PLDM Vlad Filat, vrea ca Partidul Democrat să facă acelaşi lucru.

„Trebuie să facem gesturi care se demonstreze că Alianţa pentru Integrare Europeană(AIE) este unită. Partidul Democrat ar trebui să-şi arate susţinerea pentru candidatul Dorin Chirtoacă. Gestul lor ar fi un semnal că în AIE raţiunea e mai puternică decât emoţia, un semn de măreţie politică“, a declarat Vlad Filat la un briefing de presă.

Potrivit premierului, miza este victoria forţelor democrate împotriva comunismului.

„Trebuie să facem tot ce este omeneşte pentru ca actualul primar să câştige din primul tur“, a mai spus Filat.

Valentina Buliga a declarat că decizia aparţine formaţiunii din care face parte.„ Vom merge până la sfârşit pentru a oferi alegătorului posibilitatea să aleagă pe cine vrea în această funcţie“, a afirmat Buliga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite