„Villette“ apare miercuri, 5 decembrie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Villette“ de Charlotte Bronte
„Villette“ de Charlotte Bronte

Acest al doilea roman al lui Charlotte Brontë, inspirat în mare măsură din primul, intitulat The Professor, care nu s-a bucurat de succes, o are ca protagonistă pe Lucy Snowe, un personaj devenit celebru în literatură.

Scriitoarea urmăreşte cu atenţie traiectoria în viaţă a acestei fete, la început de doar 14 ani, când începe să nutrească un sentiment profund pentru Graham, fiul doamnei Bretton. După un timp şi mai multe ezitări, Lucy este angajată ca damă de companie a domnişoarei Marchmont, o femeie în vârstă, suferindă de reumatism cronic.

În curând, tânăra fată se obişnuieşte cu viaţa tihnită pe care o duce alături de stăpâna ei. Însă domnişoara Marchmont se însănătoşeşte ca prin minune, redobândindu-şi pofta de viaţă, dar pentru scurt timp, căci, a doua zi dimineaţă, Lucy o găseşte în pat fără suflare. În următorii ani, Lucy este nevoită să-şi caute un nou
serviciu şi pleacă în Franţa cu această speranţă şi chiar găseşte de lucru în oraşul Villette, ajunge  învăţătoare la pensionul doamnei Beck, unde se simte foarte bine.

„Villette“ de Charlotte Brontë apare împreună cu ediţia de miercuri, 5 decembrie, a ziarului „Adevărul Moldova“, la preţul special de numai 39 de lei, la toate chioşcurile de presă şi oficiile poştale din ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite