VIDEO Veaceslav Platon este dat în urmărire. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Şeful Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău, Viorel Morari, a declarat luni, 25 iulie, că pe numele lui Veaceslav Platon a fost emis un mandat de arestare, deoarece a fost stabilită legătura dintre Platon şi delapidările de bani de la Banca de Economii.

Morari susţine că procurorii anticorupţie, alături de angajaţii CNA, au efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală, în dimineaţa zilei de luni. Este vorba de percheziţii, ridicări şi audieri de persoane în dosarul furtului de la Banca de Economii. Procurorii au descins la 5 agenţi economici şi la câteva persoane fizice.

Totodată, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la mai multe bănci din Capitală, şi anume Victoria Bank, Moldincombank, Agroinbank si compania de asigurări Asito. În urma acestora, două persoane cu funcţii de conducere de la Moldincombank au fost reţinute.

Procurorul afirmă că actele care au fost ridicate în această dimineaţă, stabilesc legăura lui Veaceslav Platon cu delapidarea de bani din BEM. Ar fi vorba de peste 800.000.000 milioane de lei sustraşi din BEM, de către fostul deputat Platon.

La fel, s-a stabilit o legătură dintre furtul miliardului şi tranzitarea printr-o bancă din Moldova a banilor din altă ţară, în baza ordonanţelor judecătoreşt. Acţiunile respective fiind conduse de Platon.

Veaceslav Platon este un politician şi un om de afaceri din Republica Moldova, dar deţine şi cetăţenia Rusiei. În 1994 a devenit vicepreşedinte al consiliului de administrare al băncii Moldincombank, apoi şi vicepreşedinte al consiliului băncii Investprivatbank. A avut afaceri în domeniul zahărului în Republica Moldova, ulterior în domeniul atomo-energetic din Ucraina. A fost implicat în mai multe scandaluri de escrocherie şi fraude economice, fiind cunoscut şi ca „raiderul nr.1 din CSI”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite