VIDEO Protest la ANRE. Oamenii strigă „Jos tariful la lumină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii nemulţumiţi de majorarea tarifului la energia electrică au protestat în faţa sediului Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică din Chişinău. Protestul a fost organizat de Platforma DA şi a început luni dimineaţa.

Oamenii sunt nemulţumiţi că ANRE a revenit la hotărârea din iulie 2015, prin care tariful la energie electrică a fost majorat cu 35 %. 

Manifestanţii cer micşorarea tarifelor la energia electrică şi a gazului natural. Aceştia au scandat „Jos tarifele!”, „Ciobanu, afară!”, „Jos mafia!”.

Protestatarii au fost întâmpinaţi în faţa ANRE de un cordon viu de poliţişti. Sute de oameni au încercat să intre în clădirea Agenţiei şi au solicitat să discute cu directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, însă fără nici un rezultat. 

Protestatarii au anunţat că vor continua acţiunea de protest şi marţi, 10 noiembrie, tot în faţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe persoane se află şi acum în faţa sediului ANRE, la ora 17:30.

Amintim că începând de luni, 9 noiembrie, reintra în vigoare tarifele aprobate în iulie de 2,15 lei per kWh în cazul Gas Natural Fenosa, de 2,23 de lei/kWh în cazul RED-Nord şi 2,33 lei per kWh în cazul RED Nord-Vest. Reprezentanţii Agenţiei mai notează că în cazul în care curdul leului în raport cu dolarul ar fi la nivelul anului 2012, atunci tariful la energie ar fi trebuit să scadă cu 10 bani, de la 1,52 bani/ kWh la 1,42 bani/ kWh.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite