VIDEO Prinşi în timp ce vindeau venin de viperă în Chişinău, de aproape 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veninul urma să fie vândut în fiole de câte 1 gram, la preţul de 400 de euro bucata Foto: Politie.gov.md
Veninul urma să fie vândut în fiole de câte 1 gram, la preţul de 400 de euro bucata Foto: Politie.gov.md

Membrii grupării de contrabandişti le-au spus poliţiştilor că au adus 5 kilograme de venin din Afghanistan şi că urmau să-l vândă cu câte 400 de euro pe gram.

Poliţiştii au din Chişinău au confiscat peste 8.000 de fiole cu venin de viperă, transportate de membrii unei grupări interlope într-o maşină. Marfa urma să fie vândută la un preţ total de 2,8 milioane de euro. Gruparea de contrabandişti e formată din şase persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 53 de ani, din Chişinău, dintre care cinci au fost deja reţinuţi.

Potrivit oamenilor legii, veninul era extras de la diferite specii de viperă şi adus ilegal din Afghanistan în Republica Moldova, unde era comercializat. Cele 5 kilograme de substanţă toxică urma să fie vândută la preţul de 400 de euro pe gram, cu mai bine de jumătate mai puţin decât preţul internaţional, care variază între 800 şi 2.000 de euro pe gram.

În timp ce negociau pentru cumpărarea unei cantităţi mari de venin, membrii grupului de contrabandişti i-au asigurat pe poliţiştii sub acoperire că preiau substanţa toxică din mai multe ţări asiatice şi că pot aduce până la 10 kilograme, într-un singur transport. 

Deocamdată cei cinci sunt reţinuţi pentru 72 de ore, pentru contrabandă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare fiecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite