VIDEO Prestau servicii sexuale în Grecia pentru 5 euro şi deserveau pe zi până la 30 de clienţi. Fete din R.Moldova, victimele traficanţilor de carne vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Poliţiştii de frontieră au identificat două tinere din familii social-vulnerabile care au fost recrutate şi ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale. Persoana, bănuită de trafic de fiinţe umane, este o conaţională de 23 de ani care în complicitate cu mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, Greciei şi Bulgariei au organizat „sejurul” fetelor la Atena, unde şi erau exploatate sexual.

Pe parcursul anilor 2017 şi 2018, ofiţerii de investigaţii şi cei de la urmărire  penală din cadrul Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat şi analizat activitatea ilegală a bănuitei. În rezultat au fost identificate două victime, cetăţene ale Republicii Moldova de 19 şi, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul ţării.

Conform planului infracţional, suspecta de trafic de fiinţe umane identifica tinere din familii nevoiaşe, le promitea un post de lucru peste hotare bine plătit şi le asigura transportul până la destinaţie. Ajunse în Grecia, oraşul Atena, fetele erau asigurate cu chirie, unde şi prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Din declaraţiile acestora s-a aflat că tinerele intreţineau relaţii sexuale cu până la 30 de bărbaţi pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care îi revenea doar o jumătate.

Având informaţii concrete pe caz, acum două săptămâni poliţiştii de frontieră au oprit la ieşirea din mun. Chişinău un autocar de rută internaţională, fiind depistate tinerele care aveau planificată „călătoria” în Grecia pentru aceleaşi scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reţinută şi suspecta de trafic de fiinţe umane.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanţelor pe faptul săvârşirii infracţiunii de trafic de fiinţe umane. Suspecta este cercetată în arest la domiciliu, în conformitate cu art.165, al.2 lit.(b),(d) al CP al RM, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite