VIDEO Dodon refuză „să cedeze pământ americanilor” chiar dacă va fi suspendat: Nu voi semna trecerea Stadionului Republican în proprietatea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

„În centrul Chişinăului trebuie să fie organizat ceva pentru oameni”, susţine Igor Dodon, dând asigurări că nu va promulga legea ce permite desfiinţarea fostului Stadion Republican şi transmiterea acestui teren în proprietatea SUA, unde ambasada americană ar urma să construiască un nou sediu.

Igor Dodon a afirmat că nu va semna proiectul e legere respectiv, chiar şi dacă se va ajunge la suspendare. 

„Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcţie pentru că a refuzat să cedeze pămînt americanilor pentru construcţia ambasadei”, a declarat preşedintele ţării.

Şeful statului a dezvăluit că i-am spus personal ambasadorului SUA, James Pettit, că nu acceptă această decizie. 

„I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni”, a menţionat Dodon.

Tot în acest context, Dodon a precizat că îşi doreşte relaţii bune cu SUA, „dar nu acceptăm să ne fie impuse valori străine sau să fim folosiţi în confruntări împotriva altor state”.

„Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a notat preşedintele.

Parlamentul a aprobat în lectură finală, cu votul a 65 de deputaţi, transmiterea bunului imobil Stadionul Republican cu titlu oneros, în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaţilor socialişti, care au părăsit sala fiind nemulţumiţi de iniţiativă, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite