Victor Parlicov: Conflictul din Transnistria este utilizat pentru a corupe politicienii de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, susţine că din punct de vedere economic conflictul din stânga Nistrului este o gaură neagră în centrul Europei şi a fost foarte abil utilizat de Federaţia Rusă, pentru a corupe elitele de la Chişinău.

Victor Parlicov a declarat că autorităţile de la Chişinău nu-şi mai doresc soluţionarea conflictului, deoarece prin tot felul de scheme, contracte, legături economice, politicienii noştri au beneficii financiare de pe urma situaţiei incerte şi statutului nerezolvat al regiunii transnistrene.

Fostul director ANRE e de părere că, la independenţă, politicienii moldoveni nu erau destul de maturi pentru a înţelege că trăim într-o nouă lume, în care Republica Moldova este un alt stat, în care trebuie să avem înşine grijă de propria noastră securitate, economie, de propriile probleme.

Republica Moldova a fost întotdeauna administrată de cineva din exterior. 

„Şi dacă vă uitaţi pe discursurile noastre geopolitice, esenţa lor nu este cum să ne rezolvăm problemele noastre, esenţa lor este pe cine să aducem din exterior ca să ne rezolve problemele. Unii spun că trebuie să aducem pe cineva de la Moscova, alţii – pe cineva de la Bruxelles, alţii spun că Bucureştiul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest teritoriu. Puţini sunt care discută despre faptul cum să învăţăm să ne autoguvernăm şi să devenim atractivi nu doar ca teritoriu şi plasare geografică pe hartă, dar ca investiţii, ca parteneri, să devenim activi pe agenda internaţională”, a încheiat expertul.

Victor Parlicov a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui articol publicat pentru IPN cu genericul „Gânduri despre şi pentru Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite