„Viaţa merge înainte“ pentru cantautorul Mircea Guţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Guţu a stat la pupitru la sute de concerte. Aici e la festivalul Gustar, în 2012 FOTO: Facebook
Mircea Guţu a stat la pupitru la sute de concerte. Aici e la festivalul Gustar, în 2012 FOTO: Facebook

Peste 40 de vedete autohtone vor cânta pe aceeaşi scenă, mâine, în susţinerea cantautorului Mircea Guţu care suferă de o boală grea.

Cunoscutul cantautor Mircea Guţu (49 de ani) trece printr-o perioadă grea, după ce a fost diagnosticat în această vară cu o tumoare la pancreas. În septembrie, el a fost operat şi de atunci urmează un regim alimentar riguros, însă boala nu cedează. A pierdut 45 de kilograme şi a ajuns de nerecunoscut, fiind şi acum pe patul de spital. În faţa acestei crunte încercări, s-a apropiat de Dumnezeu, şi-a împânzit casa cu icoane, iar mezina familiei, Mircelina, se roagă fierbinte pentru părintele bolnav. Slăbit de suferinţă, artistul nu încetează să spere că se va face bine, are multe idei creative, planifică să-şi mărite fiica cea mare şi s-o ducă la şcoală pe cea mică.

Au lăsat conflictele deoparte

În aceste clipe grele îi este alături nu doar familia, dar şi colegii de scenă. Îl vizitează la spital, au adunat bani pentru tratament, iar mâine seară vor evolua într-un concert de binefacere cu genericul „Viaţa merge înainte“,  la Filarmonica Naţională. Orchestra „Lăutarii“ condusă de Nicolae Botgros şi peste 40 de cântăreţi (Ion Suruceanu, Ian Raiburg, Ana Barbu, Anişoara Puică, Olga Ciolacu, Anatol Dumitraş, Irina şi Anatol Bivol, fraţii Advahov, Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Aura, Gheorghe Ţopa şi mulţi, mulţi alţii) au acceptat să cânte gratuit pentru a-i întinde o mână de ajutor.

„Pentru prima dată, am reuşit să adunăm mulţi artişti care «nu încap» niciodată pe aceeaşi scenă. I-am covins că nimeni şi nimic nu contează mai mult decât gestul fiecăruia dintre ei pentru prietenul şi colegul lor Mircea Guţu“, spune preşedinta fundaţiei „Ajută un om“, Doina Cernavca. 

„Nu e de mirare că lumea e foarte receptivă. Mircea şi-a început activitatea prin anii ’90, a avut printre primii propriul studio muzical şi a ajutat foarte mulţi artişti cu imprimări sau cu un sfat. Sărea în ajutor oricui, chiar şi la ora 3-4 de noapte, dacă cineva avea nevoie de aparataj“, adaugă iniţiatorul spectacolului, cantautorul Alexandru Vdovicenco.

Crede într-un miracol

Şi interpreta Anişoara Puică îşi aminteşte că i s-a întâmplat nu o dată să-şi înregistreze piesele în studioul lui Mircea Guţu seara târziu. „Suntem prieteni de familie, ne-am întâlnit la multe sărbători, au fost alături de noi când am cununat. Este un om cu credinţă, foarte bun la suflet şi înţelept. Rămâne optimist, pentru că în astfel de momente fiecare dintre noi speră până în ultima clipă că se va întâmpla un miracol“, afirmă artista. 

Biletele pot fi cumpărate la casele Filarmonicii Naţionale şi costă 100 şi 150 de lei. În sală va fi şi o boxă pentru donaţii, iar toţi banii îi vor fi transmişi lui Mircea Guţu ca să-şi poată continua tratamentul.

Au adunat peste 30.000 de lei

Artiştii au strâns 20.000 de lei pentru tratamentul lui Mircea Guţu, iar duminică Alexandru Vdovicenco, Arsenie Botnaru şi Vasile Mereuţă au susţinut un spectacol în satul de baştină al cantautorului, Mihăileni, Drochia, unde au adunat încă 11.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite