Vasile Bolea: Maia Sandu a avut o întâlnire secretă cu mai mulţi judecători. Este o ingerinţă în activitatea instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul socialist Vasile Bolea FOTO IPN
Deputatul socialist Vasile Bolea FOTO IPN

Deputatul socialist Vasile Bolea a anunţat marţi, 9 februarie, într-o conferinţă de presă, că a pregătit o interpelare către Preşedinţie în care solicită să i se răspundă cine sunt judecătorii care au participat la o întâlnire „secretă”, care ar fi fost organizată de preşedintele Maia Sandu, şi ce anume s-a discutat la evenimentul respectiv.

Vasile Bolea susţine că întrevederea secretă dintre judecători şi Maia Sandu a avut loc înainte ca preşedintele să plece în vizită oficială la Paris. 

„Acest lucru noi îl catalogăm ca o încercare de ingerinţă în activitatea instanţelor judecătoreşti. Dacă doamna preşedinte consideră că urmează să întreprindă măsuri în vederea  impulsionării reformei în justiţie, aceste întâlniri urmează să le facă cu CSM, ca instituţie de administrare a instanţelor judecătoreşti, dar nu cu judecătorii, pe care probabil îi crede oameni buni”, a afirmat Vasile Bolea.

Deputatul a mai menţionat că „întâlnirile la cafea cu judecătorii intră în detrimentul Constituţiei”.

Luni, 8 februarie, într-o conferinţă de presă, Maia Sandu a fost întrebată dacă s-a întâlnit cu judecătorii. În răspuns, preşedintele s-a referit la întâlnirea cu membrii CSM, negând că a existat o asemenea întâlnire, dar a precizat că ar dori să discute cu membrii CSM despre reforma justiţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite