Vara asta, peste 130.000 de copii se vor odihni în taberele din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul de vacanţe în taberele şcolare din Republica Moldova durează de pe 3 iunie până pe 28 august
Sezonul de vacanţe în taberele şcolare din Republica Moldova durează de pe 3 iunie până pe 28 august

Ministerul Educaţiei le va oferi elevilor din stânga Nistrului 300 de bilete gratuite la tabere, iar alte 100 vor ajunge la elevii din România.

Ministerul Educaţiei le-a recomandat autorităţilor publice locale să ofere gratuit 25% din numărul total de bilete elevilor din familii social-defavorizate, relevă IPN. Şefa Direcţiei generale învăţământ preşcolar, primar şi secundar general, Ecaterina Semcencov, a spus că în Republica Moldova este preconizată activitatea a 79 de tabere cu sejur continuu pentru 100.000 de copii, şi 351 de tabere cu sejur de zi pentru 33.000 de copii.

„Elevii din familii social-vulnerabile şi cei cu dizabilităţi se pot adresa la direcţiile de învăţământ sau la secţiile sociale şi pot primi bilete la tabără gratis”, a spus Ecaterina Semcencov. Până în prezent Ministerul Educaţiei nu a primit bilete la tabere internaţionale.

Conform unei hotărâri de guvern privind organizarea odihnei şi întremării copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2013, preţul biletelor de odihnă în tabere este stabilit de autorităţile publice locale. Costul orientativ al unei zile în taberele de odihnă şi întremare este de peste 130 de lei.

O zi în taberele şcolilor sportive costă estimativ peste 145 de lei. Cele mai ieftine bilete ar trebui să fie la taberele de întremare cu sejur de zi – 92 de lei pentru o zi. Iar cele mai scumpe la taberele turistice pentru adolescenţi, unde costul orientativ al unei zile este de 155 de lei. Comparativ cu anul precedent, costul mediu al unei zile la tabără a crescut 3-5 lei.

Finanţarea taberelor se va efectua din bugetul de stat şi din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, din sumele plătite de părinţi şi din mijloacele speciale alocate de întreprinderi. Activitatea taberelor va începe pe 3 iunie şi se va încheia pe 28 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite