Valeriu Munteanu a depus o contestaţie contra socialiştilor: Solicit să fie interzisă implicarea lui Igor Dodon în campania electorală a lui Ion Ceban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, a depus o contestaţie la Judecătoria Chişinău contra acţiunilor candidatului PSRM la şefia Capitalei, Ion Ceban, pe motiv că acesta ar fi promovat de către Igor Dodon şi pentru că „încalcă legislaţia electorală difuzând Ziarul „Socialiştii”, tipărit într-un tiraj de 150.000 exemplare şi achitat din fondul electoral al PSRM pentru alegerile din 20 mai”.

„Am solicitat lichidarea stocului ziarului „Socialiştii” nr. 15 (217) şi nr. 16 (218) şi preşedintele Republicii Moldova​, dlui Igor Dodon, implicarea sub orice formă în susţinerea dlui Ion Ceban, candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău din partea PSRM, în cadrul alegerilor locale noi din mun. Chişinău”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Faceook.

Liberalul afirmă că, începând cu prima pagină şi pe tot parcursul ziarului utilizat în calitate de material electoral este expusă imaginea lui Igor Dodon şi a unor persoane oficiale străine precum Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko.

„Şi mai grav, al unei persoane autodeclarate ca fiind oficial, conducătorul regimului neconstituţional din stânga Nistrului, Vadim Crasnoselschi, fapt care contravine art. 52 din Codului Electoral”, a declarat Munteanu.

Replica lui Ion Ceban

„Este bine că Valeriu Munteanu citeşte ziarul „Socialiştii”. Eu ştiu că mai multă lume îl citeşte, se inspiră, acest lucru este pozitiv. Domnul Munteanu trebuie să ştie că noi informăm populaţia o dată pe lună şi este o ediţie naţională, nu are nicio treabă cu campania electorală locală. Nu veţi găsi acolo îndemnuri de chemare la vot”, a explicat Ion Ceban într-o conferinţă de presă vineri, 5 mai.

Acesta a subliniat că, din ceea ce îi comunică juriştii, Igor Dodon în calitate de persoană fizică poate să să se implice în campanii electorale. 

„Dacă se vor găsi careva cauze juridice motivate în acest sens pentru a opri această ediţie (a ziarului), nu e nicio problemă, o vom opri”, a menţionat socialistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite