Vadim Krasnoselskii: Chiar dacă Dodon se poziţionează ca un preşedinte prorus, nimeni la Moscova nu-i va ceda Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Chiar dacă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se poziţionează ca un politician prorus, la Moscova nimeni nu are de gând să-i cedeze Transnistria. Afirmaţia a fost făcută de liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, în cadrul unui interviu pentru presa din stânga Nistrului.

„Noi suntem un stat realizat şi avem toate motivele să fim recunoscuţi. Eu cred că preşedintele Republicii Moldova înţelege că noi trebuie să fim recunoscuţi, dar nu poate face asta, nu poate îndrăzni. Îl înţeleg ca pe politician”, a declarat Vadim Krasnoselskii.

Liderul separatist a mai subliniat că în regiunea transnistreană locuiesc 220.000 de cetăţeni ai Rusiei şi alte sute de mii de conaţionali.

„Eu, în calitate de preşedinte al Transnistriei reprezint aceşti cetăţeni. Cum pot să-i cedez? Precum spunea un mare politician: în timpul apropiat frontierile nu vor fi delimitate pe principiul teritorial, dar pe principiul deţinătorilor de paşaport al unui anumit stat”, a menţionat Krasnoselskii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite