Urne speciale pentru baterii și acumulatoare portabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coșurile de gunoi au forma unei baterii și o înălţime de 1-1,3 de metri. Deocamdată acestea au fost amplasate la minister şi la instituţiile subordonate ministerului, dar şi în șase licee din Capitală. Amplasarea urnelor continuă şi în centrele comerciale din Capitală.

Instalarea urnelor specializate face parte din proiectul „Colectarea bateriilor şi acumulatorilor portabili", finanțat din sursele Fondului Ecologic Național. Conform prevederilor proiectului, urmează ca bateriile colectate să fie stocate în containere specializate, iar ulterior să fie exportate cu scopul reciclării.

Totodată, autorii proiectului își propun ca în viitorul apropiat să fie deschisă o uzină de prelucrare a bateriilor uzate, astfel încât să fie create condițiile pentru creșterea volumului de baterii ce vor fi reciclate, anunță Info-Prim Neo.

Anual, în municipiul Chișinău sunt utilizate circa un milion de baterii. Potrivit ministerului, implementarea cu succes a proiectului va diminua substanțial poluarea componentelor de mediu cu metale grele provenite din baterii și respectiv va duce la evitarea contaminării apei și solului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite