Unirea Basarabiei cu România ar putea fi declarată sărbătoare naţională la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 27 martie ar putea fi declarată drept Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România în dreapta Prutului. Un proiect de lege, în acest sens, a fost votat, astăzi, în plenul Senatului de la Bucureşti. Proiectul urmează să fie dezbătut şi în Camera Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă îi aparţine deputatului Eugen Tomac şi a fost adoptată cu votul unanim al senatorilor. „Votul de astăzi al senatorilor mă bucură nespus. Am fost acolo pentru a susţine importanţa şi necesitatea adoptării acestui proiect de lege. Sunt ferm convins că şi colegii mei deputaţi vor face acelaşi lucru. Unirea Basarabiei cu România este unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre şi avem obligaţia s-o onorăm cum se cuvine”, a declarat Eugen Tomac.

Proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare, aceasta fiind camera decizională.

Potrivit proiectului de Lege, în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul României, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători.

Pe 27 martie 1918, a avut loc Unirea Basarabiei cu România. Din cei 135 de deputaţi ai Sfatului Ţării prezenţi, 86 au votat în favoarea Unirii, 3 au votat împotrivă, iar 36 s-au abţinut, 13 deputaţi fiind absenţi. Citirea rezultatului a fost însoţită de aplauze furtunoase şi strigăte entuziaste „Trăiască Unirea cu România!”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite