Un tractorist beat a gonit pe străzile Chişinăului şi a oprit abia după ce poliţiştii au împuşcat în pneuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tractoristul a mânat pe străzile Capitalei FOTO cgp.md
Tractoristul a mânat pe străzile Capitalei FOTO cgp.md

Un tractorist care urma să efectueze lucrări de deszăpezire în sectorul Centru al Capitalei, a dat jos un gard, iar apoi fiind somat de poliţişti să oprească a apasat şi mai mult pe accelerator. Cu poliţiştii pe urmele sale a gonit pe străzile Chişinăului. S-a oprit abia când reprezentaqnţii organului de ordine au folosit arma din dotare.

Incidentul s-a produs azi dimineaţa. Tractoristul a deteriorat un gard la intersecţia străzilor Tighina cu Mitropolit Varlaam, continuându-şi apoi deplasarea haotică pe bulevardul Ştefan cel Mare în direcţia sectorului Botanica.

Incidentul a fost observat de doi poliţişti care au încercat să-l oprească. Tractoristul şi-a continuat însă drumul. Au fost alertate mai multe echipaje mobile ale Poliţiei Rutiere.

În repetate rânduri agenţii de circulaţie somau şoferul prin intermediul amplificatorului să stopeze pe dreapta. Acesta nu reacţiona şi continua manevrele periculoase în trafic, încălcând flagrant regulile de circulaţie rutieră.

Astfel, poliţiştii au fost nevoiţi să oprească pe dreapta toate mijloacele de transport ce veneau din sens opus pentru a preveni eventuale accidente rutiere.

Poliţiştii au decis să folosească armele din dotare. Au tras câteva focuri de avertizare, apoi au ochit în pneuri. Abia acum a oprit.

Tractoristul s-a dovedit a fi originar din raionul Anenii Noi, în vârstă de 21 ani. Poliţiştii au constatat că el se afla în stare de ebrietate alcoolică cu o concentraţie de 0,89 mg/l în aerul expirat. Bărbatul urma să efectueze lucrări de deszăpezire în sectorul Centru al Capitalei.

Unitatea de transport a fost reţinută la parcarea specială, iar tânărul a fost escortat la Comisariatul de Poliţie Centru pentru audieri. Acesta va fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică, şi riscă o amendă în mărime de la 8.000 – 10. 000 de lei cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe o perioadă de până la cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite