Un nou război pe piaţa bancară din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldindconbank este a doua bancă ca mărime din Republica Moldova
Moldindconbank este a doua bancă ca mărime din Republica Moldova

Moldindconbank anunţă că împotriva instituţiei se pregăteşte o amplă campanie de discreditare, cu suportul organelor de control, care ar urma să verifice activitatea băncii

"Din anumite surse, la Moldindconbank a parvenit informaţia precum că în timpul apropiat, organele de drept intenţionează să efectueze la bancă ridicări de documente ce vizează activitatea băncii. Acţiunile respective sunt iniţiate şi se petrec în cadrul campaniei pornite de anumite persoane, care au drept scop de a încerca prin orice metodă să defăimeze neîntemeiat reputaţia uneia dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova“, anunţă instituţia.

Administraţia băncii susţine că în rezultatul acestei campanii, în ultima perioadă,Moldindconbank este supusă mai multor verificări din partea organelor de control, care însă "nu au depistat careva încălcări ale Legii din partea Băncii“.

Totodată instituţia precizează: "că în scopul evitării declanşării agitaţiei în rândurile clienţilor Băncii şi în scopul prevenirii încercărilor de a provoca speculaţii neîntemeiate din partea anumitor persoane în legătură cu acest fapt, Moldindconbank declară că întreaga sa activitate se desfăşoară în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi banca este dispusă să prezinte în orice moment organelor de drept, în mod legal, orice documente privind activitatea băncii“.

Reprezentanţii băncii au refuzat să ofere alte detalii privind campania contra Moldindconbank, care în prezent este a doua ca mărime bancă din Republica Moldova.

Surse de pe piaţă susţin că verificările şi atacurile la bancă ar putea avea legătură atât cu cazul Victoriabank, cât şi cu afaceristul Veaceslav Platon, despre care se spune că ar controla prin interpuşi banca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite