Un nou război la Victoriabank. Natalia Politov-Cangaş a fost suspendată de la conducerea băncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Politov-Cangaş conduce Victoriabank din anul 2008 FOTO vicb.md
Natalia Politov-Cangaş conduce Victoriabank din anul 2008 FOTO vicb.md

Consiliul de Administraţie al Victoriabank a decis la 20 august să o suspende de la conducerea instituţiei pe Natalia Politov-Cangaş, anunţă portalul vedomosti.md. Informaţia a fost confirmată de conducerea băncii

Preşedintele Comitetului de conducere al Victoriabank, Natalia Politov-Cangaş a fost suspendată începând cu 22 august 2014 de la conducerea instituţiei, anunţă portalul vedomosti.md. Potrivit informaţiei printre cauzele suspendării se numără "necesitatea unei anchete interne privind posibilele prejudicii provocate de managemenul instituţiei", dar şi rezultatele slabe înregistrate de bancă în prima jumătate a anului.

În consecinţă Consiliul de Administraţie a decis să nu prelungească contractul de management cu Natalia Politov-Cangaş, document ce expiră la 23 septembrie 2014. Totodată a fost decisă efectuarea unei anchete interne privind activitatea managerului.

Pe perioada anchetei funcţia de preşedinte al Comitetului de Conducere la Victoriabank va fi exercitată de actualul prim-vicepreşedinte Corneliu Ghimpu.

Victor Ţurcanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Victoriabank a declarat pentru mold-street.com că nu a participat la şedinţa Consiliului. "Sunt peste hotare. Nu ştiu cine a adoptat o astfel de decizie" a precizat Victor Ţurcanu, unul dintre cei mai importanţi acţionari.

La începutul acestui an un grup de acţionari, ce ar fi afiliaţi lui Veaceslav Platon au încercat să o demită din funcţie pe Natalia Politov-Cangaş, dar au suferit eşec.

În prezent din Consiliul de Administraţie fac parte Victor Ţurcanu, Elena Artemenco, Igor Spoială, Nicolae Ciobanu, Ion Guţu şi Aliona Timofeenco. Alte două locuri sunt vacante.

Victoriabank este a treia ca mărime bancă din Moldova. Cel mai mare pachet de acţiuni este deţinut de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu 15,06% şi Alpha Bank România cu 12,5%.
Un pachet important la Victoriabank este a lui Victor Ţurcanu, actualul preşedinte al Consiliului de Administrare. Oficial, el deţine 10,45%, dar împreună cu rudele ar controla circa 25%. Astfel, 2,47% de acţiuni sunt deţinute direct de fosta sa soţie Valentina Ţurcanu, iar alte 2,36% aparţin firmei Notabil SRL.

Un pachet de circa 30% este concentrat în mânile a unui grup de cinci-şase firme, despre care se spune că ar fi afiliate afaceristului Veaceslav Platon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite