„Uimitoarele peripeţii ale jupânului Antifer“ apare marți, 5 iunie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova“

0
0

„Uimitoarele peripeţii ale jupânului Antifer", de Jules Verne, se distribuie marți, 5 iunie, împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 39 de lei. Romanul povesteşte, în cheie umoristică, o aventură fabuloasă, în căutarea unei comori pe cât de dorită, pe atât de inaccesibilă.

Apărut pentru prima dată sub formă de foileton în publicaţia franceză „Magasin d'Éducation et de Récréation" (Revista de educaţie şi recreaţie) pe parcursul anului 1894 - de la 1 ianuarie la 15 decembrie -, „Uimitoarele aventuri ale jupânului Antifer" a apărut apoi într-un volum, la finele aceluiaşi an, la Editura Hetzel din Paris, făcând parte din seria „Voyages extraordinaires" („Călătorii extraordinare").

Intriga cărţii se centrează asupra unei călătorii întreprinse în scopul descoperirii locului exact care tăinuieşte o comoară fabuloasă. În căutarea indiciilor, personajul principal, Pierre Servan Malo, un breton impulsiv şi dur din fermecătorul oraş-port francez Saint-Malo, va călători din Bretania până în Tunisia, ajungând în Golful Guineei, apoi în Edinburgh, pe coasta de est a Scoţiei, în oraşul elveţian Spitzberg şi, în cele din urmă, în Sicilia. Totul, doar pentru a descoperi, în final, mai mult o sănătoasă învăţătură de minte decât comoara mult-visată.

„Uimitoarele aventuri ale jupânului Antifer" de Jules Verne apare marți, 5 iunie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la un preț special de 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri