Trei moldoveni căutaţi prin Interpol au fost extrădaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol sursa Shutterstock
FOTO simbol sursa Shutterstock

Trei cetăţeni moldoveni anunţaţi în căutare internaţională prin Interpol au fost extrădaţi în Republica Moldova, transmite IPN, cu referira la un comunicat de presă al Inspetoratului General al Poliţiei.

Un tânăr de 25 de ani a fost extrădat din Polonia. El fusese anunţat în căutare internaţională în 2019 pentru răpirea unei persoane cu aplicarea armei. Inculpatul a fost adus în ţară pe cale aeriană şi plasat în Penitenciarul nr.13 pentru punerea în executare a sentinţei de judecată. Codul Penal prevede pentru asemenea infracţiune închisoare de la 6 până la 10 ani.

Un alt moldovean, în vârstă de 28 de ani, a fost extrădat din Azerbaidjan. În 2016, bărbatul fusese condamnat la 8 ani de închisoare şi dat în căutare internaţională pentru săvârşirea furturilor în proporţii deosebit de mari – e vorba de obiecte din aur, în valoare de peste 200 de mii de lei, furate din domicilii aflate în raionul Soroca.

În alt caz, un bărbat de 37 de ani a fost extrădat din Ungaria. Acesta fusese anunţat în căutare în 2018 de poliţia raionului Râşcani pentru comiterea mai multor furturi şi jafuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite