Transferurile băneşti între cetăţenii României şi Republicii Moldova vor putea fi efectuate prin intermediul Poştei Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
leul moldovenesc

Transferurile băneşti între cetăţenii României şi Republicii Moldova vor putea fi efectuate prin intermediul Poştei Moldovei. Astăzi, a fost lansat serviciul electronic de transferuri băneşti urgente între România şi Moldova. Comisionul transferurilor va fi unul fix - 5 euro. Pentru a efectua un transfer este necesar să prezentaţi doar buletinul de identitate, iar destinatarul va fi anunţat prin sms despre detaliile transferului.

Directorul general al Poştei Moldovei, Serghei Nastas, a declarat că este un eveniment foarte important pentru Republica Moldova. ”Prestarea acestui serviciu este un pas important şi va acorda cetăţenilor servicii accesibile şi calitative”. Fiecare se poate apropia de orice ghişeu al oficiului poştal şi poate transfera bani atât în valuta naţională, cât şi străină.

Amintim că, un serviciu similar a fost lansat în parteneriat cu autorităţile din Italia. În urma a celor 2300 de mandate poştale, în RM au intrat 1.800 milioane de euro”, a menţionat directorul. Potrivit lui Nastas, suma maximă care poate fi transferată este de 1.000 de euro. De asemenea, Serghei Nastas a spus că acelaşi proiect este în fază de testare în Spania.

Alexandru Petrescu, directorul instituţiei Poşta României, spune că lansarea acestui serviciu parafează nişte legături obligatorii şi inerente între RM şi România. ”Poşta României cu Poşta Moldovei trebuie să construiască un parteneriat solid. Acest serviciu este un produs competitiv. De acest serviciu se vor bucura atât cetăţenii din România, cât şi cei moldoveni. Poşta României se bucură de parteneriatul cu RM şi promite acesteia o coordonare prosperă”, a declarat Petrescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite