Trafic de fiinţe umane la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a capturat o grupare criminală care recruta şi transporta fete din Republica Moldova în Republica Cehă pentru prestarea serviciilor sexuale, informează IPN. Şeful grupării s-a dovedit a fi un cetăţean german în vârstă de 47 de ani, proprietarul unui club de noapte din Cehia. Potrivit poliţiei acesta acţiona în comun acord cu concubina sa de 30 de ani, originară din România, dar şi cu un complice de origine cehă de 44 de ani.

Gruparea recruta tinerele prin intermediul unui ziar publicitar din capitală unde aveau anunţul următor : „Dame de companie în Night Club din Cehia, salariu de la 3 000 până la 10 000 de euro”. Mai mult membrii grupării perfectau actele necesare şi îşi asumau toate cheltuielile legate de deplasarea victimilor.

Potrivit oamenilor legii în luna august a anului curent gruparea a recrutat şi transportat o tânără din Moldova în oraşul Razvadov din Cehia. Reţinerea grupării a avut loc zilele trecute în preajma unei staţii PECO din Chişinău în timp ce membrii acesteia încercau să transporte o potenţială victimă. Bănuiţii se află în arest preventiv pentru 15 zile fiind acuzaţi de traffic de fiinţe umane, în caz că vinovăţia acestora va fi demonstrată ei riscă până la 15 ani de puşcărie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite