Tiraspolul taie semnalul posturilor TV de la Chişinău

0
0
Nina Ştanski, aşa-numitul ministru de externe al republicii autoproclamate
Nina Ştanski, aşa-numitul ministru de externe al republicii autoproclamate

De la 1 decembrie, telespectatorii din regiunea transnistreană ar putea să nu mai aibă acces la semnalul postului public de televiziune Moldova 1. De la 1 noiembrie, cei de peste Nistru nu mai pot urmări programele postului privat de televiziune Publika TV.

După o întrevedere cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, la Chişinău, Nina Ştanski, așa-numitul ministru de externe de ka Tiraspol, a declarat presei că este o reacţie la faptul că nu s-a ajuns la o înţelegere privind transmiterea semnalului a două posturi de televiziune din regiunea transnistreană în partea dreaptă a Nistrului, relevă Info-Prim Neo.

Nina Ştanski a declarat că, dacă nu se va ajunge la un numitor comun până la 1 decembrie, locuitorii de peste Nistru nu vom mai privi Moldova 1. „Cred că ne aflăm într-o situaţie foarte complicată, pentru că nu vedem un progres în acest domeniu", a menţionat Nina Ştanschi. 

Pe de altă parte, Eugen Carpov a declarat că nu există motive pentru a interzice semnalul televiziunilor din regiune, doar că acestea trebuie să îndeplinească condiţiile Consiliului Coordonator al Audiovizualului. La acest subiect se va mai reveni, a spus vicepremierul. 

Tiraspolul spune „Nu" plăcuțelor de înmatriculare propuse de autoritățile de la Chișinău

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite