Subsecretarul american de stat Victoria Nuland: „SUA susţin suveranitatea Republicii Moldova şi dreptul ei de a-şi alege propriul drum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Nuland a efectuat o vizită scurtă în capitala României FOTO: Adevărul
Victoria Nuland a efectuat o vizită scurtă în capitala României FOTO: Adevărul

Victoria Nuland, subsecretarul de stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, a tras linie după vizita de o zi în România, în timpul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul român de Externe Titus Colăţean.

Oficialul american a vorbit şi despre Republica Moldova, menţionând în discursul său la Ambasada SUA din Bucureşti că „Statele Unite susţin independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova şi dreptul acestei ţări de a-şi alege propriul drum“.

„Am susţinut Parteneriatul Estic şi drumul european pe care l-a ales Moldova. Îi încurajăm şi am vorbit cu oficialii europeni pentru a susţine în continuare consolidarea democraţiei în această ţară şi asocierea ei cu UE. România are un rol de mentor şi SUA este alături de România pentru sprijinirea Republicii Moldova pe toate planurile. Am discutat despre Moldova în toate întâlnirile mele din această vizită“, a declarat Nuland.

Washingtonul este mulţumit de semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere şi a Acordului de liber-schimb cu Uniunea Europeană, în cadrul Parteneriatului Estic, a mai spus subsecretarul american de stat, subliniind că România trebuie să fie "mândră" de susţinerea oferită Chişinăului.

Concluziile lui Nuland, la finalul vizitei în România: „Este doar un accident că nu m-am întâlnit cu premierul astăzi”

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite