Statul a scăpat de sub control comunicarea cu cetăţenii. La Chişinău, a demarat Săptămâna Transparenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile locale îşi doresc o comunicare directă cu Guvernul. FOTO Adevărul
Autorităţile locale îşi doresc o comunicare directă cu Guvernul. FOTO Adevărul

Săptămâna Transparenţei se va desfăşura în toată ţara în perioada 12-18 octombrie. Evenimentul are ca scop apropierea autorităţilor locale de cetăţeni şi informarea acestora cu privire la toate activităţile desfăşurate de primării.

Sergiu Ceauş, secretar general adjunct al Guvernului, afirmă că primăriile din întreaga ţară trebuie să fie mai deschise la problemele cetăţenilor. „Tot mai multe primării au un model de guvernare locală transparentă. Încurajăm autorităţile locale să continuie aceste iniţiative pe parcursul întregului an. Sperăm că această săptămână să fie productivă”, a declarat acesta.

Nina Costiuc, primarul de Budeşti, se întreabă când autorităţile au scăpat de sub control comunicarea cu oamenii. „Mă întreb de ce se întâmplă aceste lucruri, de ce statul a scăpat de sub control comunicarea cu cetăţenii. Primăria localităţii Budeşti încearcă să menţină contactul cu oamenii în permanenţă. Edităm un buletin informativ, avem un site care este mereu actualizat”, afirmă Nina Costiuc. Aceasta a menţionat că primăriile locale trebuie să aibă o legătură directă cu Guvernul. 

Dafina Gherceva, coordonator rezident în Republica Moldova  al Organizaţiei Naţiunilor Unite, spune că Republicii Moldova îi lipseşte un mecanism de responsabilizare a autorităţilor, iar cetăţenii trebuie să-şi facă vocea auzită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite