Stanislav Pavlovschi, către Blocul ACUM: „Lasaţi, vă rog, concursurile voastre primitive, care nu prezintă decât un eşec total”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul judecător la CEDO, vicepreşedintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, susţine că organizarea de concursuri pentru funcţii-cheie în stat este o eroare. În acest sens, el a recomandat conducerii Blocului ACUM să înceteze în a organiza concursuri „primitive, care nu prezintă decât un eşec total”.

„Organizarea de concursuri pentru funcţii-cheie în stat este o eroare! Concursurile pot fi desfăşurate în privinţa funcţiilor de executant, ci nu în privinţa primilor persoane, care determină politicile statului în diverse domeniiu! Hai, să organizăm atunci concursul şi pentru funcţia de Preşedinte al ţării, sau un concurs la funcţia de prim-ministru. Nicăieri în lume nu se face aşa ceva. Aţi văzut măcar o dată un concurs la funcţia de judecător la Curtea Supremă a SUA? Sau la funcţia de director CIA? Sau la funcţia de director FBI?”, a scris Stanislav Pavlovschi pe pagina sa de Facebook.

Pavlovschi a menţionat că Blocul ACUM are nevoie „de o banală listă de rezervă, în care vor fi incluse mai multe persoane notorii”. 

„Faceţi un efort, întocmiţi această listă. Ţara este foarte mică şi se vede foarte bine cine şi ce prezintă”. Invataţi, vă rog, să discutaţi cu oamenii. Aroganţa şi îngâmfarea voastră a devenit deja emblematică şi iritantă pentru societate”, a mai spus Pavlovschi.

Amintim că Parlamentul urmează să voteze în funcţii importante mai multe persoane în urma unor concursuri. De exemplu, la Curtea Constituţională, din partea Parlamentului, vor fi votaţi în funcţii doi judecători noi, dar care anterior au deţinut funcţii în guvernarea PDM. Este vorba despre Nicolae Eşanu şi Vladimir Grosu. De asenemea, pentru funcţia de şef al CNA, la fel în urma unui concurs, a fost propus spre numire candidatura secretarului general al Aparatului Preşedinţiei, fostul consilier al Zinaidei Greceanîi pe când aceasta era prim-ministru, Ruslan Flocea. Iar la funcţia de procuror general interimar a fost propus Dumitru Robu, cel care este acuzat de Dorin Chirtoacă că i-a fabricat un dosar penal la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite