Stagiunea Sălii cu Orgă se încheie pe ritmurile lui Richard Wagner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbăta aceasta, începând cu ora 18.00, toţi iubitorii de muzică se vor putea bucura de închiderea stagiunii 2012-2013 a Sălii cu Orgă cu un concert de muzică germană.

Anul acesta lumea întreagă sărbătoreşte bicentenarul lui Richard Wagner - două sute de ani de la naşterea marelui compozitor. Cu această ocazie, Sala cu Orgă invită la poemul simfonic „Idila lui Siegfried“, în interpretarea Orchestrei Naţionale de Cameră, sub bagheta dirijorului Cristian Florea.

Programul serii va continua cu „Sextetul“ orchestral al lui Johannes Brahms, un alt compozitor german celebrat în 2013 (180 de ani de la naştere). spre finalul concertului va răsuna cunoscutul „Triplul concert pentru vioară, pian şi violoncel“ de Beethoven, care îi va readuce la Sala cu Orgă pe reputaţii muzicieni ruşi Sviatoslav Moroz (vioară) şi Dmitri Vinnik (pian). Partiţia violoncelului va fi interpretată de Cristian Florea, care va transmite pupitrul dirijoral lui Vladimir Andrieş.

Încheierea stagiunii nu va fi însă un motiv de tristeţe pentru melomani. Pe 26 iunie va începe a XI-a ediţie a Nopţilor Pianistice cu un moment muzical prezentat  publicului de pianistul francez Michel Dalberto. Muzicianul revine pe scena Sălii cu Orgă pentru a propune o întîlnire cu muzica franceză, recitalul său incluzând lucrări semnate de Franck, Faure, Chopin şi Debussy. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite