Specialiştii din comisiile medico-sanitare care-au înrolat în armată tineri cu probleme de sănătate vor fi sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a emis astăzi un ordin prin care le solicită şefilor de spitale din raioane să-i penalizeze pe specialiştii din comisiile medico-sanitare de recrutare a tinerilor în serviciul militar. Suplimentar, în aceste comisii va fi inclus şi câte un psiholog.

Medicii din comisiile medico-militare de recrutare a tinerilor în armată vor fi înlocuiţi şi sancţionaţi, după caz, în toate raioanele. Totodată, în aceste comisii vor fi incluşi, în curând, şi psihologi. Ministerul Sănătăţii a emis astăzi un ordin în acest sens, conform căruia directorii spitalelor raionale trebuie să desemneze în aceste comisii specialişti care să verifice starea psihofiziologică a recruţilor, relevă E-Sanatate.md. Astfel, autorităţile din Sănătate vor să prevină înrolarea tinerilor cu afecţiuni neobservate de către specialiştii medicali care deja fac parte din aceste comisii.

Această actualizare a fost operată de minister astăzi, la cinci luni după ce Procuratura Generală a făcut public faptul că aproximativ 200 de tineri bolnavi de tuberculoză, hepatita C, dar şi cu boli psihice, au fost recrutaţi în armată. 

În această lună, premierul Iurie Leancă l-a mustrat pe viceministrul Sănătăţii Ocravian Grama fiindcă, până atunci, n-au fost adoptate niciun fel de măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu mai aibă loc, dar şi pentru că medicii care au dat aviz favorabil tinerilor cu probleme de sănătate, n-au fost sancţionaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite