Soţia unui ministru democrat şi-a cumpărat întreprindere de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor
Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor

Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunţă că a reuşit să vândă Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E” contra sumei de 13,55 milioane de lei (peste un milion de dolari), preţ ce este cu circa 96.000 de lei mai mare decât a cerut.

Noul proprietar este firma Moldprodinvest SRL, deţinută în proporţie de 100% de Aurica Răducan, soţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan.

Soţia ministrului Răducan este medic şi a declarat anterior "Adevărul" că are timp şi pentru cercetări ştiinţifice: „Am început afacerea acum 13 ani, când am devenit mamă şi aveam timp liber. Sunt taur şi caut mereu să fac ceva nou. Am timp şi pentru cardiologie şi cercetări ştiinţifice“.

Staţiunea Tehnologică-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor Conserv-E este amplasată în cartierul Botanica al Chişinăului.

Întreprinderea dispune de un capital social de 7,5 milioane de lei, iar activele nete însumau la începutul acestui an peste 8,2 milioane de lei. Totodată, compania raportase anul trecut un profit de doar 14.500 de lei, după ce în 2011 încheiase cu pierderi de peste 268.000 de lei.

Întreprinderea deţine peste 6.800 de metri pătraţi de încăperi, dintre care 4.770 sunt destinate producerii, însă doar 5% erau utilizate. În plus mai are şi un teren de de circa un hectar, dar şi datorii de peste 300.000 de lei.

image

Extras din declaraţie pe venit pentru anul 2013 a ministrului Marcel Răducan

Potrivit declaraţiilor pe venit ale ministrului Răducan, firma Moldprodinvest a fost creată în anul 2011 prin divizarea companiei Maran şi are un capital de 2,68 milioane de lei.

Ministrul Marcel Răducan, reprezintă Partidul Democrat şi mai deţine acţiuni la compania Bucuria, fabrica avicolă din Vadul lui Vodă şi la firma Avirom din România.

Citiţi şi aici:

Afacerile înfloritoare ale soţiilor demnitarilor. Câştigă din business mai bine decât jumătăţile lor cu salarii la stat şi sunt, cel puţin pe hârtie, proprietarele averilor de familie

GALERIE FOTO Demnitari cu fermă sau schimb valutar. Vezi ce afaceri mai au miniştrii moldoveni

Femeile din umbra bărbaţilor puternici

Guvernul caută cumpărători pentru „perlele coroanei“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite