Socialiştii vor iniţia moţiune de cenzură împotriva Guvernului Gavriliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Natalia Gavriliţa la tribuna Parlamentului.
Premierul Natalia Gavriliţa la tribuna Parlamentului.

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor consideră că Republica Moldova se confruntă cu cea mai mare criză social-economică din ultimii 20 de ani, iar formaţiunea este responsabilă pentru viitorul poporului moldovenesc. În cadrul unei şedinţe, Consiliul a decis ca fracţiunea parlamentară a socialiştilor să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Gavriliţa, transmite IPN.

„Creşterea vertiginoasă a preţurilor la toate mărfurile şi tarifele la serviciile locativ-comunale duce la sărăcirea populaţiei. Toate prognozele indică asupra faptului că preţurile şi tarifele vor continua să crească, iar iarna va fi extrem de dificilă pentru ţara noastră. În condiţii de secetă severă, agricultura ţării noastre se confruntă cu una dintre cele mai grave crize. Din cauza creşterii preţurilor la carburanţi, agricultorii vorbesc despre faptul că la toamnă, preţurile la pâine vor creşte şi mai mult”, se menţionează într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiştii condamnă ferm „acţiunile autorităţilor de a politiza şi subordona justiţia”. Potrivit PSRM, nimeni nu poate fi mai presus de lege. Or, formaţiunea a pledat mereu pentru o justiţie independentă şi un stat de drept, pentru o anchetă corectă a cazurilor de rezonanţă şi atragerea la răspundere a hoţilor şi corupţilor adevăraţi.

Consiliul Republican al PSRM solicită elaborarea unui plan naţional anti-criză menit să rezolve numeroasele probleme ale cetăţenilor şi să asigure o dezvoltare social-economică stabilă a ţării. De asemenea, Consiliul se pronunţă pentru crearea unui guvern profesionist anti-criză de alternativă.

„Ne adresăm tuturor cetăţenilor, clasei politice şi societăţii civile să ne unim eforturile pentru a stabili o agendă naţională. Împreună trebuie să protejăm Constituţia şi democraţia”, mai precizează socialiştii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite