Socialiştii încep colectarea semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor informează că de sâmbătă, 28 octombrie, organizaţiile primare de partid încep colectarea semnăturilor pentru trecerea Republicii Moldova la forma prezidenţială de guvernare. Când va fi finalizată campania, Consiliul Republican al formaţiunii va introduce obiectivul dat în programul electoral al socialiştilor pentru alegerile parlamentare din 2018, transmite IPN.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus vineri, 27 octombrie, la o conferinţă de presă, că trecerea Republicii Moldova la un alt sistem de guvernare este o dorinţă a majorităţii cetăţenilor moldoveni, care nu mai au încredere în actualele organe de conducere. 

„S-a întâmplat în aceşti 7-8 ani un dezastru în conducerea Republicii Moldova. Toate sondajele arată că 70% din cetăţenii doresc un stat prezidenţial, un preşedinte puternic”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Potrivit liderului PSRM, activiştii formaţiunii vor tinde să colecteze două milioane de semnături. „Când acest scop va fi atins, vom lua decizia să introducem această propunere a cetăţenilor în platforma electorală a partidului cu care vom merge la alegerile parlamentare din 2018”, a menţionat Zinaida Greceanîi.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, a remarcat faptul că actuala guvernare nu reprezintă interesele cetăţenilor, odată ce după alegerile din 2014 mai multe formaţiuni politice au fost „rupte” intenţionat şi a fost creată o majoritate parlamentară care reprezintă interesele unui singur om. 

„Această majoritate încearcă să ia unele atribuţii de la preşedinte. Unica soluţie de a scoate statul Republica Moldova din acest statut de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a spus Vlad Batrâncea.

Deputatul Corneliu Furculiţă, vicepreşedinte al Fracţiunii PSRM, a adăugat că oficiile teritoriale ale PSRM vor fi deschise în fiecare zi pentru cetăţenii care vor să semneze pentru republica prezidenţială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite