SMURD-ul trece Prutul. Primul centru de intervenţie va fi deschis la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterele SMURD din Iaşi şi Galaţi pot interveni oricând în Moldova Foto: Adevărul
Elicopterele SMURD din Iaşi şi Galaţi pot interveni oricând în Moldova Foto: Adevărul

În urma acordului semnat astăzi de premierul Iurie Leancă şi omologul său român Victor Ponta, elicopterele sanitare din Iaşi şi Galaţi vor putea interveni ori de câte ori sunt solicitate, pe teritoriul Moldovei, pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Primul centru SMURD din Moldova va fi deschis la Bălţi. Premierul Iurie Leancă şi omologul său român, Victor Ponta, au semnat astăzi acordul pentru ca echipajele SMURD din România să treacă Prutul, în situaţii de urgenţă.

Astfel, elicopterele medicale de la Iaşi şi Galaţi pot interveni oricând este semnalată o situaţie de urgenţă în Moldova, pentru salvarea vieţilor omeneşti.

„Astăzi au fost semnate două documente importante cu prilejul acestei vizite. Unul care ţine de ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale şi al doilea de Programul de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale al României“ , a spus prim-ministrul Iurie Leancă

„Un sistem aşa cum este SMURD, construit în România de Doctorul Arafat, dar şi de foarte mulţi alţi medici, paramedici, pompieri, oameni care salvează vieţi omeneşti, va aduce beneficii Republicii Moldova şi cred că toate eforturile pe care le facem: de pregătire, de dotare, de infrastructură, va beneficia fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Şi în mod sigur vor fi situaţii în care vor salva vieţi omeneşti. Sper că voi fi prezent la deschiderea primului centru SMURD la Bălţi împreună cu Domnul Prim-ministru. Eu cred că pentru România, SMURD-ul este unul dintre sistemele cu care ne mândrim şi care salvează vieţi omeneşti şi Moldova are nevoie de un sistem asemănător“, a declarat şi premierul român Victor Ponta, imediat după semnarea acordului, la Chişinău.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri