Şeful diplomaţiei Republicii Moldova efectuează o vizită la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu, şeful MAE
Nicu Popescu, şeful MAE

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, efectuează în perioada 21 - 22 martie o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a discuta situaţia de securitate în regiune şi a promova agenda de integrare europeană a R. Moldova.

Programul va demara cu participarea la Consiliul pentru afaceri externe prezidat de Josep Borrell, ​​Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene. Aici urmează a fi desfăşurat un schimb de opinii cu miniştrii afacerilor externe din statele membre ale UE cu privire la aspiraţiile europene ale R. Moldova, precum şi situaţia de securitate regională generată de războiul din Ucraina.

De asemenea, şeful diplomaţiei Republicii Moldova va avea întrevederi cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne şi alţi înalţi oficiali din cadrul Comisiei Europene.

Totodată, pe data de 22 martie, Nicu Popescu va vorbi în cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European despre impactul războiului din Ucraina, gestionarea de către Moldova a crizei umanitare, situaţia de securitate regională şi aspiraţiile europene ale ţării noastre. Pe durata vizitei la Bruxelles, oficialul moldovean se va mai întâlni cu europarlamentari - reprezentanţi ai diferitor grupuri parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite