Şedinţa operativă de la Primărie, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău, care are loc în fiecare zi de luni, a fost amânată în această dimineaţă, 9 iulie. Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că motivele amânării urmează să fie anunţate ulterior, transmite IPN.

Potrivit unui anunţ al Primăriei, pe ordinea de zi a şedinţei au fost programate mai multe chestiuni, inclusiv cu privire la prezentarea informaţiei privind activitatea centrelor de creaţie din subordinea Direcţiei generale educaţie, cultură, tineret şi sport. De asemenea, la şedinţă urmau să fie prezentate informaţii privind activitatea centrelor comunitare din subordinea Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, dar şi informaţii privind situaţia epidemiologică din municipiul Chişinău.

După ce în sala de şedinţe s-au adunat şefii subdiviziunilor municipale, şi-a făcut apariţia şi primarul interimar. „Eu am să fiu succint. Îmi cer scuze că şedinţa nu o vom petrece astăzi. De ce? Am să vă spun mai târziu. Vă doresc o săptămână frumoasă şi reuşită. Vă solicit ca informaţia care trebuia să fie prezentată, doamna Caciuc şi doamna Guţu, să o faceţi publică pe site-ul Primăriei”, a declarat Ruslan Codreanu.

La ora la care a început şedinţa, în faţa Primăriei se desfăşura o acţiune de protest, organizată de către membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM. Aceştia au început acţiunea la MAI, iar apoi au mers în marş spre Primărie, unde au cerut anularea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus şi demisia viceprimarilor Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu. 

În opinia manifestanţilor, cei doi ar promova în Chişinău interesele liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Ulterior, activiştii au înregistrat o cerere din partea a 70 de locuitori ai capitalei care au cerut sistarea lucrărilor de construcţie a blocului locativ în locul cinematografului Gaudeamus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite