Şalaru: Dodon e un trădător! A participat lângă ministrul Apărarii de la Tiraspol la ziua Armatei Sovietice, desfăşurată la ambasada Rusiei de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participarea preşedintelui Dodon la ceremonia organizată la Ambasada Rusiei de la Chişinău, cu prilejul zilei de 23 februarie, ziua Armatei Sovietice (ziua Apărătorului Patriei), a stârnit nemulţumirea fostului ministru al Apărării, Anatol Şalaru. Acesta califică acţiunea şefului statului drept trădate, mai ales că Igor Dodon a fost prezent alături de reprezentanţii din Transnistria.

„Este umilitor ca un şef de stat să stea la aceeaşi masă cu cei care i-au împuşcat cetăţenii, cu cei care zi de zi exersează cum să invadeze Republica Moldova. Este un afront, o jignire şi o sfidare adusă sutelor de tineri basarabeni morţi în conflictul de pe Nistru, aparând Republica Moldova de cei cu care, Igor Dodon, se pupă astăzi la scenă deschisă.
Printre cei prezenţi la sindrofia de la ambasada rusă s-a numărat şi Igor Gorgan, fostul Şef de Stat Major al Armatei Naţionale. Mă bucur că l-am demis, încă de anul trecut. Prezenţa lui lângă transnistreni este încă o dovadă ca am luat o decizie corectă atunci când l-am îndepartat din Ministerul Apărării”, a scris Anatol şalaru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, politicianul se arată indignat de lipsa de reacţie din partea guvernării.

„Din păcate, nimeni din conducerea Republicii Moldova nu a luat atitudine faţă de prezenţa „demnitarilor” transnistreni pe teritoriul Republicii Moldova. Nici Ministerul de Externe, nici Ministerul Apărării şi nici liderii politici”, a adăugat politicianul.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei Rusiei la Chişinău, este confirmat faptul că Igor Dodon şi reprezentanţi ai Transnistriei au participat la ceremonia solemnă organizată de instituţia diplmatică.

Ambasada informează că la recepţie au fost prezenţi şi liderii fracţiunilor parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, dar şi a PCRM, Ina Şupac.

Totodată, este indicat faptul că la ceremonie au participat inclusiv reprezentanţi ai Guvernului de la Chişinău, fără a se oferi numele acestora.

În discursul său, ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, a declarat că „Pentru ruşi, cuvântul „apărător al Patriei” are un sens profund. Soarta soldaţilor nu a fost niciodată uşoară şi, prin urmare, profesia militară este respectată de secole. Pe voi, ostaşii ruşi, vă uneşte dragostea de ţară, mândria pentru istoria sa eroică şi victoriile glorioase, fidelitatea faţă de datoria militară, determinarea de a respinge orice agresor, aşa cum s-a întîmplat nu o dată în istoria ţării noastre. Toate aceste calităţi sunt profund inerente comunităţii diplomatice ruse, menite să apere cu fermitate interesele Patriei pe arena internaţională”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite