Ruslan Codreanu, despre banii cheltuiţi de stat pentru referendumul eşuat: Corupţia de la Primărie ne costă mai scump decât 9 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Viceprimarul de Chişinău Ruslan Codreanu afirmă că multe se puteau face cu cele 9 milioane de lei cheltuiţi pentru referendumul de revocare din funcţie a primarului general, însă mai multe s-ar fi putut face dacă nu ar fi existat corupţie la Primărie, de când instituţia este condusă de către Dorin Chirtoacă.

„Eu am declarat în nenumărate rânduri că corupţia care a existat şi mai există astăzi în Primărie costă mult mai mult decât 9 milioane de lei”, a menţionat Ruslan Codreanu luni, 20 noiembrie, la şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei.

Potrivit viceprimarului, procesul democratic, cum este referendumul sau orice alegeri, trebuie respectat. 

„Faptul că referendumul nu a fost validat sau oamenii nu au fost prezenţi la urne, iarăşi trebuie să fie ca un semnal pentru factorii de decizie, pentru politicieni şi pentru cei care iau decizii zilnice în favoarea cetăţenilor”, a subliniat Codreanu.

El a mai adăugat că multe se puteau face cu banii cheltuiţi pentru referendum: „Se reparau grădiniţe, drumuri, terenuri de joacă, terenuri de sport, dar mult mai mult se putea face din sutele de milioane de lei care au fost furate din municipiul Chişinău timp de zece ani”. 

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite