Rusia menţine embargoul pe vinurile moldoveneşti. Rospotrebnadzor susţine că n-a primit informaţii suficiente pentru a anula interdicţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rospotrebnadzor-ul rusesc anunţă că nu a primit informaţiile solicitate despre înlăturarea problemelor la producerea vinului moldovenesc, în vederea reluării livrărilor pe piaţa rusească. În acelaşi timp, solicitat de IPN, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că a oferit toată informaţia cerută şi că instituţia pe care o conduce este oricând gata să conlucreze.

„Am transmis la Moscova 3 scrisori oficiale, am precizat exact cum vom îndeplini toate cerinţele înaintate. Chiar şi cele mai deocheate cerinţe am zis că le vom îndeplini, numai să putem colabora. Am mers personal la Moscova, dar nu am reuşit să discutăm şi să depăşim această situaţie”, a spus Vasile Bumacov.

Rospotrebnadzor a plasat astăzi, 20 iunie, pe pagina oficială un comunicat de presă în care anunţă că, de la începutul anului curent, în Rusia au fost livrate numai 62 de partide de producţie alcoolică din regiunea transnistreană, 73 de partide de vin din Găgăuzia şi 68 de partide de material vinicol. Întregul volum a corespuns cerinţelor de calitate înaintate. În comunicat se mai spune că ministerul de ramură de la Chişinău nu au oferit informaţii despre măsurile întreprinse pentru înlăturarea neconformităţilor producerii vitivinicole, în vederea ridicării de către Federaţia Rusă a  interdicţiei importului de producţie vinicolă din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite